Хей ръчички, хей ги две

Блогът на Катя

Поставка за очила

юни14

Искам да споделя с вас едно мое хрумване, от което съм много доволна 🙂 От както слънцето пече повече, ми писна да намирам слънчеви очила навсякъде и да ги опазвам от малката ми дъщеря, защото тя толкова „внимателно“ си ги слага, че набързо счупи един чифт. Позамиислих се…и взех, че измислих поставка за очила:

Както вече сте запознати с моята склонност да рециклирам, сигурно се досещате, че използвах плат от неупотребявана вече дреха. Изработката е много лесна. Скроявате си две парчета с размера, който искате да е поставката и ги зашивате едно за друго с опаковата страна навътре. Обръщате ги с лице на вън след зашиването и вътре трябва да сложите нещо твърдо с големината на поставката, за да не се огъва после, от тежестта на очилата. От там нататък, го карате на фантазия- правите дръжчица за закачане на стената, халки за очилата…и може да украсите с декоративни шевове.
Сега пак намиррам очила тук-там, но имам къде да ги сложа и на въпроса „Къде са ми очилата?“, отговарям :“Виж на поставката“ 😉

публикувано в Шев | Няма коментари »

Ягодово-лимонено изкушение

юни1

Дълго време отсъствах и реших да се завърна точно днес, на този хубав детски празник с една тортичка.
Това съм аз, или по-скоро бях преди известно време:

Сега след като ви се представих по детски, е време да ви представя и тортата:

Продукти:
2 пакета бишкоти
500г маскарпоне
250г заквасена сметана
200-250г бита сметана
1 лимон
300-400г ягоди
захар
настърган шоколад за декорация

Не съм отбелязала колко е захарта по две причини. Първата е, че изобщо незнам колко сложих, а втората е, че всеки обича различна степен на сладост.
Разбих поотделно маскарпонето и двете сметани със захар и после ги смесих. Бърка се докато се получи хомогенен крем. Прибавих и настъргана кора от 1 лимон.
Пасирах ягодите, прибавих сока на 1 лимон и захар(толкова, че да ми хареса)
Потапях бишкотите в ягодово-лимоненото пюре и ги наредих по дъното и стените на тортена форма.
Изсипах върху тях половината крем. Върху него наредих още един ред бишкоти, потопени в ягодово-лимонено пюре и върху тях изсипах останалия крем. Можете да декорирате по ваше желание. Аз настъргах малко шоколад и сложих няколко цели ягоди.
Да ви е сладко!

публикувано в Готварство | 2 коментара »