Хей ръчички, хей ги две

Блогът на Катя

Салата с орзо и зеленчуци

септември26

Напоследък ми е все по-трудно да седна да публикувам нещо. Сега ще отделя време на салатите тип основно ястие 🙂 Много обичам богати салати, с които можеш да се заситиш. Хей така например, да седнеш пред телевизора или компютъра със купа салата и питие. Дори не ти трябва много място за съдовете на масата и после миеш само една чиния и една чаша. Много практично.
Преди известно време много си харесах ето тази салата http://marmottesetchocolat.blogspot.fr/2012/06/salade-aux-legumes-grilles.html . Като реших една вечер да я приготвя и се започна …. ха това да добавя, ха онова …. и стана….вечеря (достатъчно засищаща и голяма).
Няма да пиша точно количество продукти, само ще изброя какво има в салатата. Всеки може да си я направи по собствен вкус, като спокойно може да да пропусне нещо от изброените.

тиквички
патладжан
червени, зелени чушки
домати
сушени домати
моцарела
прошуто
орзо
магданоз
салата айсберг
натрошени орехи
балсамико
мед
зехтин
сол

Първо приготвих печените зеленчуци (тиквички, патлажан, домати и чушки). Нарязах ги на парчета, мариновах ги в мед, балсамико и зехтин и ги изпекох в плоска тава, застлана с готварска хартия. Сварих орзо както пише на опаковката.
В купа смесих печените зеленчуци и орзото. Добавих малко нарязани сушени домати, нарязан магданоз, прошуто и салата айсберг. Овкусих с балсамико, сол и зехтин. След това добавих парчета моцарела и малко натрошени орехи.

Надявам се да съм дала идея на някой за приготвяне на лесна вечеря!